Chleb to jeden z
ważniejszych symboli, który towarzyszy ludzkości od bardzo dawna. W wielu polskich domach jest elementem
pierwszego posiłku, którym jest śniadanie. Dlatego niezwykle
cieszy, że piekarnie i sklepy oferują chleb dla bezglutenowców,
którzy z powodu swojej przypadłości – celiakii, nie mogą
spożywać tradycyjnego białego pieczywa. Na szczęście liczni
producenci stają na wysokości zadania i proponują nam setki
wyrobów w atrakcyjnych cenach. Możemy także zająć się
wypiekaniem chleba bez glutenu we własnym zakresie!
15 marca 2016
26 lutego 2016
Cena mąki bezglutenowej
Większości ludzi wydaje
się, że zdrowa żywność jest zawsze droższa od tej zwykłej. My
w tym artykule sprawdzimy czy to prawda, czy mit. Zbadamy ceny
najpopularniejszych mąk niezawierających glutenu i porównamy je z
tymi pszennymi. Jednak to porównanie to jedynie luźne zestawienie,
gdyż produkty te nie są dla siebie konkurencyjne.
25 stycznia 2016
Ksylitol – alternatywa dla białej śmierci
Prosty biały cukier
powszechnie nazywany jest białą śmiercią. Nie bez powodu użyto
dla niego tego określenia. Cukier może powodować wiele zniszczeń
w organizmie, między innymi karmi komórki rakowe, zakwasza
organizm, powoduje szybsze starzenie skóry, wpływa niekorzystnie na
florę bakteryjną – nie mówiąc już o drobniejszych
zniszczeniach, jak szkodliwy wpływ na szkliwo zębów, lub większa
podatność na infekcję.
Subskrybuj:
Posty (Atom)