Większości ludzi wydaje
się, że zdrowa żywność jest zawsze droższa od tej zwykłej. My
w tym artykule sprawdzimy czy to prawda, czy mit. Zbadamy ceny
najpopularniejszych mąk niezawierających glutenu i porównamy je z
tymi pszennymi. Jednak to porównanie to jedynie luźne zestawienie,
gdyż produkty te nie są dla siebie konkurencyjne.
26 lutego 2016
25 stycznia 2016
Ksylitol – alternatywa dla białej śmierci
Prosty biały cukier
powszechnie nazywany jest białą śmiercią. Nie bez powodu użyto
dla niego tego określenia. Cukier może powodować wiele zniszczeń
w organizmie, między innymi karmi komórki rakowe, zakwasza
organizm, powoduje szybsze starzenie skóry, wpływa niekorzystnie na
florę bakteryjną – nie mówiąc już o drobniejszych
zniszczeniach, jak szkodliwy wpływ na szkliwo zębów, lub większa
podatność na infekcję.
21 września 2015
Mleko bezlaktozowe – dla kogo?
Wraz z
rozpowszechnieniem się mody na zdrowe odżywianie i zwracanie uwagi
na etykiety zakupionych produktów, wiele osób zrezygnowało z
żywności, w której składzie znajduje się laktoza czy gluten. Czy
ich obawy były jednak słuszne?
Subskrybuj:
Posty (Atom)