Prosty biały cukier
powszechnie nazywany jest białą śmiercią. Nie bez powodu użyto
dla niego tego określenia. Cukier może powodować wiele zniszczeń
w organizmie, między innymi karmi komórki rakowe, zakwasza
organizm, powoduje szybsze starzenie skóry, wpływa niekorzystnie na
florę bakteryjną – nie mówiąc już o drobniejszych
zniszczeniach, jak szkodliwy wpływ na szkliwo zębów, lub większa
podatność na infekcję.
25 stycznia 2016
21 września 2015
Mleko bezlaktozowe – dla kogo?
Wraz z
rozpowszechnieniem się mody na zdrowe odżywianie i zwracanie uwagi
na etykiety zakupionych produktów, wiele osób zrezygnowało z
żywności, w której składzie znajduje się laktoza czy gluten. Czy
ich obawy były jednak słuszne?
18 sierpnia 2015
Ryż czerwony pełnoziarnisty lekarstwem na miażdżyce?
Jest to wybór bardzo słuszny bowiem
poza walorami smakowymi ta odmiana ryżu wpływa pozytywnie na nasze
zdrowie.
Subskrybuj:
Posty (Atom)