Wraz z
rozpowszechnieniem się mody na zdrowe odżywianie i zwracanie uwagi
na etykiety zakupionych produktów, wiele osób zrezygnowało z
żywności, w której składzie znajduje się laktoza czy gluten. Czy
ich obawy były jednak słuszne?
21 września 2015
18 sierpnia 2015
Ryż czerwony pełnoziarnisty lekarstwem na miażdżyce?
Jest to wybór bardzo słuszny bowiem
poza walorami smakowymi ta odmiana ryżu wpływa pozytywnie na nasze
zdrowie.
13 lipca 2015
Masło Tahini- recepta na długie życie
W dobie nowoczesnych diet i zdrowego stylu życia coraz częściej sięgamy po, zdawałoby się, nowoczesne środki. Tak na prawdę, to jedynie zaczerpnięte z innych kultur kulinarnych pozytywne nawyki żywienia, które od dawien lat z powodzeniem goszczą na stołach Azji, Bliskiego Wschodu czy Czarnego Lądu.Przeniesienie ich na europejskie stoły, to swojego rodzaju innowacja w przemyśle gastronomicznym i kosmetycznym, z którą warto się zbratać.
Subskrybuj:
Posty (Atom)