Chyba każdy, przynajmniej z filmów,
zna typowy amerykański przysmak, jakim jest masło orzechowe.
Słodkie i kleiste. Prawdziwa bomba kaloryczna, którą
uwielbiają dzieci i dorośli. Malo kto zna za to jego zdrowszy
odpowiednik, bombę, ale witaminową. Jest nią masło z migdałów
o równie atrakcyjnym smaku i o wiele bogatszym składzie. To
smaczny i bardzo zdrowy dodatek do kanapek i potraw. Bez obaw możesz
zastąpić nim właśnie masło orzechowe czy krem czekoladowy do
kanapek.
9 czerwca 2015
8 maja 2015
Ksylitol – zdrowa słodycz dla cukrzyków i nie tylko
Ksylitol
to cukier brzozowy – substancja słodząca pochodzenia naturalnego
o niskim indeksie glikemicznym. Poleca się ja diabetykom i osobom
odchudzającym się. Jest to zdrowa i dietetyczna alternatywa dla
zwykłego cukru, o niemal dwukrotnie niższej kaloryczności.
Sprawdź, jakie ma właściwości!
10 kwietnia 2015
Łuski babki plesznik na problemy jelitowe
Babka plesznik ma zastosowanie
lecznicze. Dzięki zawartości białka, pierwiastków i oleju
jest wartościowym składnikiem diety, a duża ilość śluzu
sprawia, że jej nasiona zbawiennie działają na jelita, w naturalny
sposób poprawiając ich perystaltykę.
Subskrybuj:
Posty (Atom)