10 kwietnia 2015

Łuski babki plesznik na problemy jelitowe


łuski babki plesznik

Babka plesznik ma zastosowanie lecznicze. Dzięki zawartości białka, pierwiastków i oleju jest wartościowym składnikiem diety, a duża ilość śluzu sprawia, że jej nasiona zbawiennie działają na jelita, w naturalny sposób poprawiając ich perystaltykę.


Z zalet babki możemy korzystać w różnoraki sposób. Jest ona wykorzystywana w rozmaitych suplementach diety i preparatach o działaniu naturalnie przeczyszczającym. Najlepiej i najłagodniej działają jednak łuski babki plesznik. Podane doustnie niestrawione przechodzą do dalszych odcinków jelita, powodując silne pęcznienie treści i pobudzając perystaltykę Łuski babki plesznik to, dzięki swemu delikatnemu działaniu, preparat przeczyszczający najczęściej podawany niemowlętom. Jest też doskonały dla kobiet w ciąży. Skutecznie zastępuje inne środki, gwałtownie i silnie działające.

Łuski babki plesznik – jak podawać?

Łuski babki plesznik podaje się do picia. Podajemy całe nasiona, namoczone w przegotowanej wodzie, bądź w napoju, np. w mleku, herbacie lub kompocie. Należy użyć 5-15g, czyli 1-2 łyżeczki, w zależności wieku i wagi. Działanie przeczyszczające następuje po 12-24 godzinach, a czasem później.


U osób z problemami jelitowymi łuski mogą być stosowane regularnie, jako naturalny środek pobudzający i poprawiający perystaltykę. Jak to często bywa – naturalne środki bywają najlepsze. Napój z łusek jest łatwy do przyrządzenia i niedrogi, a przy tym całkowicie bezpieczny dla organizmu.