9 czerwca 2015

Masło migdałowe prażone czyli bomba witaminowa


masło migdałowe prażone

Chyba każdy, przynajmniej z filmów, zna typowy amerykański przysmak, jakim jest masło orzechowe. Słodkie i kleiste. Prawdziwa bomba kaloryczna, którą uwielbiają dzieci i dorośli. Malo kto zna za to jego zdrowszy odpowiednik, bombę, ale witaminową. Jest nią masło z migdałów o równie atrakcyjnym smaku i o wiele bogatszym składzie. To smaczny i bardzo zdrowy dodatek do kanapek i potraw. Bez obaw możesz zastąpić nim właśnie masło orzechowe czy krem czekoladowy do kanapek.

8 maja 2015

Ksylitol – zdrowa słodycz dla cukrzyków i nie tylko


ksylitol ig

Ksylitol to cukier brzozowy – substancja słodząca pochodzenia naturalnego o niskim indeksie glikemicznym. Poleca się ja diabetykom i osobom odchudzającym się. Jest to zdrowa i dietetyczna alternatywa dla zwykłego cukru, o niemal dwukrotnie niższej kaloryczności. Sprawdź, jakie ma właściwości!

10 kwietnia 2015

Łuski babki plesznik na problemy jelitowe


łuski babki plesznik

Babka plesznik ma zastosowanie lecznicze. Dzięki zawartości białka, pierwiastków i oleju jest wartościowym składnikiem diety, a duża ilość śluzu sprawia, że jej nasiona zbawiennie działają na jelita, w naturalny sposób poprawiając ich perystaltykę.