W dobie nowoczesnych diet i zdrowego stylu życia coraz częściej sięgamy po, zdawałoby się, nowoczesne środki. Tak na prawdę, to jedynie zaczerpnięte z innych kultur kulinarnych pozytywne nawyki żywienia, które od dawien lat z powodzeniem goszczą na stołach Azji, Bliskiego Wschodu czy Czarnego Lądu.Przeniesienie ich na europejskie stoły, to swojego rodzaju innowacja w przemyśle gastronomicznym i kosmetycznym, z którą warto się zbratać.
13 lipca 2015
9 czerwca 2015
Masło migdałowe prażone czyli bomba witaminowa

Chyba każdy, przynajmniej z filmów,
zna typowy amerykański przysmak, jakim jest masło orzechowe.
Słodkie i kleiste. Prawdziwa bomba kaloryczna, którą
uwielbiają dzieci i dorośli. Malo kto zna za to jego zdrowszy
odpowiednik, bombę, ale witaminową. Jest nią masło z migdałów
o równie atrakcyjnym smaku i o wiele bogatszym składzie. To
smaczny i bardzo zdrowy dodatek do kanapek i potraw. Bez obaw możesz
zastąpić nim właśnie masło orzechowe czy krem czekoladowy do
kanapek.
8 maja 2015
Ksylitol – zdrowa słodycz dla cukrzyków i nie tylko

Ksylitol
to cukier brzozowy – substancja słodząca pochodzenia naturalnego
o niskim indeksie glikemicznym. Poleca się ja diabetykom i osobom
odchudzającym się. Jest to zdrowa i dietetyczna alternatywa dla
zwykłego cukru, o niemal dwukrotnie niższej kaloryczności.
Sprawdź, jakie ma właściwości!
Subskrybuj:
Posty (Atom)